top of page

4 võimalust mälestuste jäädvustamiseks

Tõenäoliselt on paljud meist olnud olukorras, kus ei tea, mida lähedasele kinkida ega soovi, et kink jääks lihtsalt riiulile tolmu koguma. Meeldejääva kingituse tegemine ning oluliste mälestuste jäädvustamine on ühed Rosella põhimissioonidest. Tänapäeval saab kõik salvestada telefoni kaamera abil, kuid tavaliselt tehakse niivõrd palju pilte, et erilisemate hetkede eraldamine muutub keerukaks. Millised võimalused selleks on?


Foto printimine albumisse - selle puhul jääb foto suletuks albumi kaante vahele, mis avanevad heal juhul paaril korral aastas;

Foto printimine ja asetamine raamituna seinale või riiulile - mälestus meenutab end kindlasti tihedamini, kuid väikese formaadi tõttu ei paista interjööris kuigi silma,

Foto printimine fotolõuendile - eelnevalt tutvustatud viisidest kindlasti kõige silmapaistvam, kuid hea tulemuse tagab foto kvaliteet. Kahjuks reisil tehtud maastiku- või perepildid on sageli tehtud telefoniga, mille kvaliteet ei sobi fotolõuendile.

Foto järgi kunstiteose tellimine - kõige erilisem viis mälestuse jäädvustamiseks, sest...

Emotsioonid - kerkivad iga kord esile, kui kõnnid teosest mööda. Vahvat hetke reisilt või perepilti on tore iga päev seinal näha.

Stina-Maria Lusti õlimaal „Idüll"

Rõhuasetus - maali või joonistuse puhul võib paluda kunstnikul keskenduda kõige olulisemale ning ebavajalikud elemendid eemaldada või hoopis lisada midagi juurde. Näiteks selle teose puhul on Elisabeth Undrits maalinud foto järgi inimesed, tausta osas anti mõned soovid, kuid üldiselt olid kunstnikul vabad käed.

Elisabeth Undritsi tellimustöö

Unikaalsus - tellitud kunst on unikaalne. Keegi ei suuda täpselt kopeerida kunstniku stiili. Isegi kunstniku enda tööd erinevad ja see on üks põhjus miks kollektsionäärid hindavad kunsti.

Bibiana Aarma digijoonistus

Kunstipärasus - kujuteldav mälestus on kunstiteosel alati põimitud kunstniku stiili ja omapäraga. Igast detailist on näha, kui palju vaeva on kunstnik sinna pühendanud.

Laura Otsa pastellmaal „Uinak"

Interjöör - suurem tellimustöö võib kujuneda interjööri keskseks punktiks. Ajalooliselt on valitsejad tellinud portreesid, ning asetanud need kõige nähtavamatele kohtadele. Tänapäeval võib teha sama mõne toreda fotole jäädvustatud hetkega. Kahe meetri laiune maal jääb kindlasti kõigile külastajatele silma.

Bibiana Aarma seinamaal Tallinna Lennujaamas

Kunsti abil saad anda mälestustele hoopis uue mõõtme ning tuua just kõige erilisemad neist välja. Loominguline ei pea olema ainult kunstnik, tellides saad edastada oma nägemuse teosest, mille kunstnik meeleldi ellu viib. Kui soovid oma mälestuse jäädvustada kunsti näol, siis vali omale kunstnik siit. Soovid kinkida, aga ei tea mida täpselt? Rosella Kunsti kinkekaardiga annad kingi saajale võimaluse valida, millise foto ta soovib muuta maaliks joonistuseks või hoopis digijoonistuseks.

79 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page